Dnevna njega

Najveći broj osoba treće životne dobi nastoji što je duže moguće živjeti u poznatom okruženju uz njegu i skrb svojih najmilijih. To je rijetko moguće, jer im je neophodna intenzivna njega, a njihovi najbliži iz različitih razloga nisu u mogućnosti pružiti im tu njegu (posao i sl.).
Dnevna njega u tom kontekstu predstavlja alternativu stalnom smještaju u dom, ali i neophodna nadopuna ambulantnoj njezi (kućna njega uz profesionalnu osobu). Kroz dnevnu njegu osoba dobija potrebnu njegu i skrb, a osobe koje inače brinu o njezi imaju mogućnost da se rasterete, uzmu vremena za sebe i regeneriraju.
Koncept dnevne njege posebno se nameće kod osoba koje žive same, kako bi savladali usamljenost i preduhitrili izolaciju i depresiju.

Usluga dnevne njege uključuje:

– emocionalna i psihološka pomoć
– usluge njege
– zanimacija/razonoda i šetnja
– tri obroka
– savjetovanje i informacije za članove porodice

Korisnici usluga dnevne njege mogu slobodno birati broj dana u sedmici žele da borave u našoj ustanovi. Ukoliko je neophodno uz uslugu dnevne njege se može obezbijediti i prevoz od kuće do doma i nazad.


Radno vrijeme

Dnevna njega stoji na raspolaganju svakim radnim danom od 8.00-16.00h. Individualne posjete uz prethodni dogovor su također moguće.


Dan upoznavanja

Nudimo Vam mogućnost da jedan dan neobavezno i besplatno upoznate koncept dnevne njege. Pri tom Vam naše stručno osoblje rado stoji na raspolaganju.