Prostorna struktura

Dom raspolaže sa 20 jednokrevetnih soba prosječne veličine između 16 i 19 m2 i 46 dvokrevetnih sobe veličine 28 m2. Također u okviru doma na raspolaganju za korisnike usluga dnevnog boravka su zasebni dnevni boravak sa sobom za dnevni odmor i vlastitim kupatilom. Pored toga odjel za intenzivnu njegu raspolaže sa 3 sobe za brigu o korisnicima sa intenzivnim potrebama (24h/dan).


 

U svakoj sobi je moguće kretanje u invalidskim kolicima, a raspolažu i sa sistemom za poziv u nuždi. Sobe posjeduju i kupatila koja su namjenski prilagođena osobama sa posebnim potrebama. U osnovnu opremu soba spadaju elektronski podesivi kreveti sa ortopedskim madracima, ormari za odjeću, noćni ormarić, stol i stolice. Pored toga nudimo mogućnost uređenja soba po vlastitom ukusu sa ličnim predmetima.

Sobe nude veliki prostor za boravak koji se posebno očituje ugodnim ambijentom za druženja. Velikodušno opremljena prostorija za terapije nudi vrlo dobre mogućnosti za izvođenje fizioterapija i ergoterapija.

Velika sunčana terasa kao posebna zona za mir i povlačenje u svakodnevnici naših korisnika i njihovih članova obitelji zaokružuje našu prostornu strukturu.