Život uz njegu

Naša ustanova nudi stručnu i kompetentnu njegu i brigu, stacionarnu njegu u čijem središtu se nalazi terapeutska njega, kratkoročnu njegu, te njegu u toku godišnjeg odmora. Ponude naše ustanove su proširene na takav način, da dom ispunjava i najmodernije zahtjeve u pogledu kvalitete, udobnosti i sigurnosti.

Trenutno naša ustanova može postati dom za 60 korisnika, koji bi bili pretežno smješteni u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Mnogostranu ponudu različitih zanimacija korisnici dogovaraju zajedno sa našim saradnicima, a zanimacije obuhvataju kako proslave i praznike, tako i raznovrsne ponude za ispunjavanje slobodnog vremena uz raznovrsne društveno-kulturne manifestacije.

Naša ustanova raspolaže s ukupno 12 jednokrevetnih i 24 dvokrevetne sobe, koje su namještene prema standardima koji zadovoljavaju najmodernije zahtjeve u pogledu kvalitete, udobnosti i sigurnosti. Unutar doma korisnicima na raspolaganju stoji i kafeterija, ali i s ukusom uređeno dvorište, prilagođeno potrebama korisnika, koje primamljivo poziva na šetnje i boravak u njemu.

Sve sobe, kupatila, ali i cijela ustanova su prilagođeni starijim osobama i osobama s ograničenom mogućnošću kretanja. Pored sistema za poziv u nuždi u svakoj sobi su naravno postavljeni i telefonski, TV i radio priključci.

Postoji mogućnost da se sobe, koje posjeduju sopstveni tuš, WC i sl., namjeste prema individualnim željama budućeg korisnika, tj. sa ličnim stvarima i sopstvenim namještajem (osim kreveta i noćnog ormarića).

Posebno nas raduje kada korisnici svojim sobama podare udobniji karakter sa ličnim slikama, fotografijama i malim aksesoarima, što im pomaže da se osjećaju kao kod kuće.